Noutate bună pentru şoferi! Se ieftinesc benzina şi motorina!

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a micşorat marţi, 13 iunie, prețul plafon la benzină şi la motorină. Prețul plafon la carburanți a fost stabilit pentru următoarele două săptămâni.

Astfel, pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95 a fost stabilit preţul maxim de 16,57 lei în comparaţie cu preţul actual de 17,14 lei. Un litru de motorină va costa 13,96 lei comparativ cu 14,69 lei din ultimele două săptămâni.

Astfel, în comparație cu ultimele două săptămâni, prețul benzinei cu cifra octanică de minimum 95 a fost diminuat cu 17 bani, în timp ce prețul motorinei cu 73 de bani.

Noile preţuri vor intra în vigoare de miercuri, 14 iunie, şi vor fi valabile până pe 27 iunie.

Potrivit Metodologiei ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web până la ora 13.00.

Prețurile plafon au la bază patru componente principale: cotațiile medii Platts pentru benzină; costurile de tranzacționare aferente operațiunii de import, inclusiv costurile de transport și de asigurare; cota accizelor și cota taxei pe valoarea adăugată, aplicate în conformitate cu Codul Fiscal al Republicii Moldova, și marja comercială specifică care cuprinde valoarea cheltuielilor și profitul companiilor petroliere.

Sursa: http://www.moldova.org/se-ieftineste-benzina-si-motorina

Добавил promogold 14.06.2017 в 09:47. Уже просмотрело: 490
Оставь комментарий первым
avatar
Autentificare
Anuntchisinau.com
Noi pe Odnoklassniki
Noi pe Facebook
Prognoza meteo
Curs valutar
Statistici
Яндекс.Метрика

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0